~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Παρέμβαση για το αγγελιόσημο

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Aπέστειλε ολοκληρωμένο φάκελο τεκμηρίωσης στην «Επιτροπή Σοφών» για την υπεράσπιση του αγγελιόσημου.
Ολοκληρωμένο φάκελο τεκμηρίωσης για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου ως οιονεί εργοδοτικής εισφοράς, αλλά και της αυτοτέλειας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, απέστειλε προς τη 12μελή «Επιτροπή Σοφών», που θα εισηγηθεί την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, η διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, μετά από εισήγηση της προέδρου του, Γιώτας Αντωνοπούλου, και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Στο φάκελο περιέχονται Έκθεση - Μελέτη Νομικής Αξιολόγησης του Επίκουρου Καθηγητή Νομικής ΑΠΘ, Ακρίτα Καϊδατζή, έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με το οποίο το αγγελιόσημο αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά με ανταποδοτικό χαρακτήρα, εξ ου και η υπαγωγή του στις διατάξεις του ν. 4321/2015 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και Έκθεση - Οικονομική Μελέτη της εταιρείας Sany Consulting, που έχει εκπονήσει την τελευταία αναλογιστική μελέτη του Ταμείου. 

Στην επιστολή της προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Γιώτας Αντωνοπούλου, που συνοδεύει το φάκελο τεκμηρίωσης, επισημαίνονται μεταξύ άλλων: «Από απόψεως νομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικο-ασφαλιστικής, δεν είναι σκόπιμη, αλλά ούτε και επιτρεπτή, τυχόν κατάργηση του πόρου του αγγελιοσήμου, όπως και τυχόν κατάργηση της αυτονομίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ με την ένταξή του σε άλλον ενιαίο φορέα, τυχόν δε απόφαση κατάργησης του πόρου και/ή του Ταμείου δεν είναι συμβατή, αντιθέτως ευθέως αντιστρατεύεται τις υποχρεώσεις τις οποίες η χώρα έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεννόησης», με την επισήμανση ότι «χάρη στον ασφαλιστικό πόρο του αγγελιοσήμου, το Ταμείο μας επιτελεί το ασφαλιστικό του έργο χωρίς κρατική χρηματοδότηση και χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου