~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο, την Κυριακή στα Χανιά στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου

Στο πλαίσιο της σύμβασης με το ΑΠΘ, προβλεπόταν η διοργάνωση ημερίδας, η οποία θα γίνει αυτή την Κυριακή στο ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, το οποίο έχει ιδρύσει με κοινοτικούς πόρους ο τοπικός εκδότης Γιάννης Γαρεδάκης. 
Ανεξαρτήτως της επιλογής του χώρου, το ζήτημα είναι εάν συναινεί η ΓΓΕΕ σε αυτό τον έμμεσο αποκλεισμό εκδοτών από τη Β. Ελλάδα, όταν είναι γνωστό ότι όλες οι σημαντικές ημερίδες για τον περιφερειακό Τύπο έχουν διοργανωθεί στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, στην Αθήνα, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και εκδότες. 
~~~~~~~~~~~~~~~~
Η απάντηση του κ. Γιάννη Γαρεδάκη, εκδότη των «Χανιώτικων Νέων»
Κύριε διευθυντά,

λυπάμαι γιατί κάποιος κ. Γιάννης Μπαζαίος, που δηλώνει δημοσιογράφος, κάθε άλλο παρά τη δημοσιογραφία υπηρετεί με το σχόλιο που ανάρτησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας την οποία με τόση επιτυχία εδώ και καιρό διευθύνετε.
Με το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και μια ημερίδα που θα γίνει στο ΙΕΤ για τον Περιφερειακό Τύπο ασχολήθηκε και σε λίγες αράδες μόνο ψέμματα και αθλιότητες κατέγραψε.

Αυτός ο «κύριος» λοιπόν, πρέπει να μάθει ότι:

- Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία. Ηταν και είναι υπόθεση του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και ο εκδότης των «Χανιώτικων νέων» Γιάννης Γαρεδάκης εργάστηκε για την υλοποίηση της πρότασης αυτής. Το Ινστιτούτο έχει Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν εκδότες εφημερίδων από όλη την Ελλάδα.

- Το ΙΕΤ ούτε ένα ευρώ δεν επήρε από Κοινοτικούς Πόρους. Στηρίχτηκε σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ που διέθεσα εγώ προσωπικά και άλλοι συνάδελφοι από το ΣΗΠΕ. Και βέβαια από ενισχύσεις προηγουμένων υπουργών και Γενικών Γραμματέων Τύπου. Εχει επιτελέσει μέχρι σήμερα σοβαρό έργο το οποίο όφειλε ο συντάκτης να πληροφορηθεί πριν καταγράψει αυτές τις αθλιότητες.
- Η ημερίδα η οποία διοργανώνεται ύστερα από συνεννοήσεις του Α.Π.Θ. και της Γ.Γ.Ε.Ε. γίνεται πράγματι στο ΙΕΤ το οποίο απλά παραχώρησε τους χώρους του για την πραγματοποίησή της.
- Το Α.Π.Θ. έχει στείλει προσκλήσεις σε όλες τις Ενώσεις εκδοτών Εφημερίδων της Περιφέρειας και απ' όσα γνωρίζω στην ημερίδα θα παραστεί και ο Γ.Γ.Ε.Ε. κ. Κρέτσος.
- Επίσης στη ημερίδα θα παραστούν και όλοι οι εκδότες - μέλη του ΣΗΠΕ οι οποίοι θα παραβρεθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΗΠΕ μια ημέρα πριν.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Η απάντηση του συντάκτη μας

AΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ... ΒΗΞ!

Ένα σχόλιο που εστίαζε στη δυνατότητα συμμετοχής εκδοτών από τη Βόρεια Ελλάδα, σε ημερίδα για τον περιφερειακό Τύπο που διοργανώθηκε στα Χανιά, προκάλεσε τη μήνιν του κ. Γαρεδάκη, τοπικού εκδότη, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το «Ινστιτούτο Περιφερειακού Τύπου». 
Για να μείνουμε στην ουσία, παραμένει το ερώτημα: Πόσοι και ποιοι εκδότες απ' όλη την Ελλάδα κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση αυτή;
Για τις, ανεξήγητες ως προς το μέγεθος της οργής και τον αήθη τρόπο έκφρασης, απορίες του κ. Γαρεδάκη, σχετικά με τη «δημοσιογραφία που υπηρετώ», τον διευκολύνω συνεχίζοντας στα θέματα που ανέδειξε ο ίδιος με την απάντησή του, θέτοντάς του ευθέως ορισμένα ερωτήματα:
1. Ο ΣΗΠΕ ιδρύθηκε ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σκοπό την απορρόφηση δημοσίου χρήματος, ναι ή όχι; 
2. Πότε μετεξελίχθηκε σε σωματείο; 
3. Ποιο νομικό καθεστώς διέπει το «Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου» και ποιο είναι το διοικητικό συμβούλιό του; 
4. Τι ακριβώς έχει συμβεί με την αναπτυξιακή εταιρεία του ΣΗΠΕ, υπήρξαν -και ποιοι δημοσιογράφοι- απασχολούμενοι ως διευθυντές ή μέλη των ΔΣ του σε αυτόν τον, από εργοδότες, φορέα αναπτυξιακής επιχείρησης;
5. Με ποια ποσά έχει στηριχθεί - επιχορηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, τόσο η «Αναπτυξιακή» του ΣΗΠΕ όσο και το «Ινστιτούτο Περιφερειακού Τύπου» και ποιοι και πόσοι είναι οι εκδότες - μέλη του ΣΗΠΕ, πλην του κ. Γαρεδάκη, που συμμετέχουν;
6. Πώς αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του ότι διέθεσαν «δεκάδες χιλιάδες ευρώ» και μέσα από ποιες διαδικασίες τα διέθεσαν; 
Προσδοκώ μετά τις ερωτήσεις που υποβάλλω ευθέως και εγγράφως, ο κ. Γαρεδάκης να απαντήσει επίσης ευθέως, συγκεκριμένα και επί της ουσίας...
Γιάννης Μπαζαίος 


__________________
http://www.efsyn.gr/arthro/imerida-gia-ton-perifereiako-typo-ektos-edras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου